Ουκρανία: Ένταση και στη Μαριούπολη

Εικόνα που θυμίζει ανησυχητικά εμφύλιο επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία, με τις δύο πλευρές να θάβουν τους νεκρούς των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών ενώ οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Σλαβιάνσκ στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τον έλεγχο από τους φιλορώσους ενόπλους.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το Σλαβιάνσκ -που τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων ενόπλων- ήταν ουσιαστικά περικυκλωμένο από τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα τόσο με τα όσα αναφέρει το Κίεβο όσο και με τα όσα αναφέρουν οι φιλορώσοι.

Σύμφωνα με αναφορές φιλορώσων στα ρωσικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν δύο εκρήξεις στα περίχωρα της πόλης.

Ήρεμα δεν είναι τα πνεύματα ούτε στη Μαριούπολη. Το πρωί της Τετάρτης, ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του υπό κατάληψη δημαρχείου της πόλης έπειτα από συγκρούσεις με τους φιλορώσους καταληψίες.

Η ανακατάληψη, σημειώνει το Reuters, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί προς το παρόν αλλά και η φιλορωσική πλευρά είχε μιλήσει για συγκρούσεις και πυροβολισμούς στην πόλη τις ώρες πριν την φερόμενη ανακατάληψη.