“Ουδέν νεότερο” από τα ΗΕ για τη συνομιλία Αναστασιάδη – Μπάν κι Μουν

Αποφεύγουν να προσθέσουν  οτιδήποτε πέραν των όσων δήλωσαν την Τρίτη για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με το Γενικό Γραμματέα Μπαν γκι-Μουν, τα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν ρωτήθηκε, ξανά ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού-Γραμματέα Farhan Haq, είπε ότι μπορεί μόνο να διαβεβαιώσει την τηλεφωνική τους επικοινωνία και ότι η συνομιλία τους προφανώς ήταν για την κατάσταση στην Κύπρο χωρίς να έχει να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Ο δημοσιογράφος ζητώντας διευκρινήσεις γιατί δεν μπορεί να δοθεί ενημέρωση γι’ αυτή τη συνομιλία, ενώ δίνεται για όλες τις άλλες, έλαβε την απάντηση ότι αυτό δεν συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.

«Ενας πρώην ΓΓ του ΟΗΕ είπε κάποτε πως αν δίδεται από το γραφείο του αναλυτική ενημέρωση για τα πάντα, τότε σύντομα οι διεθνείς ηγέτες όταν θα έρχονται θα μιλούν μόνο για τον καιρό».

Σε ερώτηση τέλος αν η κυβέρνηση της Κύπρου ζήτησε την απομάκρυνση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Αναπληρωτής ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους της Κυπριακής κυβέρνησης και να σχολιάσει το θέμα. Σημείωσε ότι όποιος σχολιασμός ανήκει στην Κυπριακή κυβέρνηση.