Ουγκάντα: Δεν θα…εκτελούμε τους ομοφυλόφιλους, θα τους καταδικάζουμε σε…ισόβια!

Σε ένδειξη …μεγαλοψυχίας η Ουγκάντα κάνει δώρο Χριστουγέννων στους ομοφυλόφιλους.

Αντί να τους εκτελεί, θα τους καταδικάζει ή , στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα τους φυλακίζει!   “Οι Ουγκαντέζοι θέλουν αυτόν τον νόμο ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Το έχουν ζητήσει και θα τους δώσουμε αυτό το δώρο”, είπε η πρόεδρος της Βουλής της Ουγκάντας Ρεμπέκα Καντάγκα.

Το νομοσχέδιο αυτό, που έχει χαρακτηριστεί “αποκρουστικό” από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, έχει οδηγήσει τον πρόεδρο της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι να αγωνίζεται να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της Ευαγγελικής Εκκλησίας από τη μία πλευρά και των διεθνών δωρητών από την άλλη. Ορισμένοι από τους τελευταίους έχουν απειλήσει να διακόψουν την παροχή βοήθειας αν εγκριθεί το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2009 και σήμερα εξετάζεται από μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η ομοφυλοφιλία θεωρείται ήδη παράνομη από την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς είναι ταμπού σε πολλές αφρικανικές χώρες: θεωρείται παράνομη πράξη σε 37 χώρες και σύμφωνα με ακτιβιστές ελάχιστοι Αφρικανοί παραδέχονται ανοιχτά το σεξουαλικό προσανατολισμό τους γιατί φοβούνται ότι θα φυλακιστούν ή θα χάσουν τη δουλειά τους.

Check Also

ΗΠΑ: Σάλος με tweet δημοσιογράφου του «Fox News» που αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου «Fox News», Τζον Ρόμπερτς, …

Τουρκία: Σύλληψη 158 πρώην και εν ενεργεία στρατιωτικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 158 υπόπτων, περιλαμβανομένων 33 εν ενεργεία στρατιωτικών, σε μια επιχείρηση …