Ουίλιαμ – Κέιτ: Επικρίσεις για τη περιοδεία τους εν μέσω πανδημίας

Ουίλιαμ – Κέιτ: Επικρίσεις για τη περιοδεία τους εν μέσω πανδημίας

Στο στόχαστρο επικρίσεων βρέθηκαν ο πρίγκηπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ,  με αφορμή την περιοδεία με τρένο που πραγματοποίησαν στη Σκωτία και την Ουαλία, εν μέσω του δεύτερου κύματος του νέου κορονοϊού.

Οι τοπικές κυβερνήσεις επιφύλαξαν μια μέτρια υποδοχή στο ζευγάρι, με τον υπουργό Υγείας της Ουαλίας Βόγκαν Γκέτινγκ να λέει σήμερα ότι θα προτιμούσε «κανείς να μην κάνει περιττές επισκέψεις».

«Η επίσκεψή τους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία προκειμένου οι πολίτες να λένε ότι δεν κατανοούν όσα τους ζητάμε να κάνουν», επισήμανε ο ίδιος μιλώντας στο BBC.

Οι μετακινήσεις μεταξύ των διαφορετικών περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου υπόκεινται σε περιορισμούς με στόχο την αποφυγή μιας αναζωπύρωσης των κρουσμάτων στη χώρα, που μετρά περισσότερους από 61.000 νεκρούς από τη νόσο Covid-19, τον μεγαλύτερο απολογισμό θανάτων στην Ευρώπη.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ξεκίνησαν χθες το ταξίδι τους με το «βασιλικό τρένο», που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, με πρώτο σταθμό της περιοδείας τους τη Σκωτία, όπου συναντήθηκαν με πληρώματα ασθενοφόρων στο Νιούμπριτζ, κοντά στο Εδιμβούργο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, διάρκειας τριών ημερών, σκοπεύουν να διασχίσουν 2.000 χιλιόμετρα και να συναντηθούν με εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας και με κατοίκους.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον άφησε να εννοηθεί ότι το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας, που απαγορεύονται με κάποιες εξαιρέσεις, ιδίως για επαγγελματικούς λόγους.