Οταν ο Elon Musk πλήρωσε 20 εκατομ. πρόστιμο για παραπλανητικές αναρτήσεις στο Twitter..!

Νέους μπελάδες για τον Elon Musk αλλά και την Tesla έχουν προκαλέσει οι αναρτήσεις στα social media του ιδρυτή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς έχουν εισέλθει στο στόχαστρο της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές ενημέρωσαν την Tesla το περασμένο έτος ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk παραβίασε δύο φορές με αναρτήσεις του στο Twitter την δικαστική διαταγή που απαιτεί οι αναρτήσεις του να εγκρίνονται πρώτα από τους δικηγόρους της εταιρείας.

Η Tesla και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέληξαν σε διακανονισμό το 2018 σε σχέση με την κατηγορία ότι ο Musk έχει διενεργήσει απάτη κάνοντας μια ανάρτηση για μια πιθανή εξαγορά της εταιρείας του σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η οποία επικαλείται σχετικά έγγραφα.

Ο Musk πλήρωσε 20 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο του διακανονισμού – ενώ 20 εκατ. δολάρια πλήρωσε και η Tesla – και συμφώνησε οι δημόσιες δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ελέγχονται από τους δικηγόρους της εταιρείας.

Ωστόσο, σε ξεχωριστές επικοινωνίες της SEC με την Tesla το 2019 και το 2020, η Επιτροπή αναφέρει ότι οι αναρτήσεις του Musk για τον όγκο παραγωγής στις ηλιακές οροφές και την τιμή της μετοχής δεν υποβλήθηκαν στην απαιτούμενη προέγκριση από τους δικηγόρους της Tesla.

Στις επιστολές της η SEC ενημερώνει την Tesla ότι η εταιρεία έχει αποτύχει να επιβάλει αυτές τις διαδικασίες και ελέγχους παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις του Musk και πως η Tesla έχει εγκαταλείψει τα καθήκοντα που απαιτεί η δικαστική διαταγή. Η Tesla, ο Musk και η SEC δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα της WSJ για κάποιο σχόλιο…