Οριστικό ναυάγιο στο διάλογο Γεννηματά – Θεοδωράκη

Ο διάλογος μεταξύ Φώφης Γεννηματά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο.

Η Χαριλάου Τρικούπη  επιρρίπτει τις ευθύνες προσωπικά στον Σταύρο Θεοδωράκη και η Σεβαστουπόλεως απαντά με αντίστοιχους υψηλούς τόνους.

Το κλείσιμο του κύκλου του διαλόγου προανήγγειλε χθες από τον Realfm η ίδια η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η κεντροαριστερά για να επιτύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά διαμηνύοντας πως «εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

«Προφανώς η κυρία Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι» ήταν η απάντηση του Γραμματέα οργανωτικού του Ποταμιού Παντελή Αβραμίδη, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να μην απαντήσει ο ίδιος.

Οι κυβερνητικές συμμαχίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαφωνίας των δυο ηγεσιών. Η Χαριλάου Τρικούπη προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή οπωσδήποτε των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ η Σεβαστουπόλεως μέτωπο με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το Ποτάμι ότι ουσιαστικά θέλει να οδηγήσει την κεντροαριστερά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Ποτάμι κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι ουσιαστικά φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ.