“Ορθά πράττει ο ΠτΔ – Ευκαιρία επαναξιολόγησης μέχρι τις τουρκικές εκλογές”

Ευκαιρία για επαναξιολόγηση δεδομένων στο Κυπριακό ο χρόνος μέχρι τις τουρκικές εκλογές αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη:

«Τελευταία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γίνεται στόχος επίκρισης γιατί καθηκόντως ζήτησε διευκρινίσεις σε τυχόν επανάληψη των συνομιλιών. Εμείς λέμε εκ προοιμίου ότι ορθά πράττει και θα ήταν ακόμα ορθότερο αν κάμει ευρεία χρήση της ανάπαυλας που προσφέρεται μέχρι τις τουρκικές εκλογές, συζητώντας με τις πολιτικές δυνάμεις και αναλύοντας όλες τις πτυχές του κυπριακού στη βάση των ως τώρα εμπειριών και των διεθνών εξελίξεων στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει ότι δεν απέκρυψε ποτέ τη θέση του ότι «οι συνομιλίες όπως είχαν διεξαχθεί θα αποτύγχαναν με μαθηματική ακρίβεια διότι η Τουρκία δεν θέλει την επανένωση της Κύπρου και του λαού της».

«Σταθερός, αμετάθετος και διαχρονικός στόχος της είναι το ροκάνισμα της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι της πλήρους επανάκτησής της ή της άσκησης επικυριαρχίας σε ολόκληρο το νησί. Όσοι το παραγνωρίζουν αυτό, αγνοούν στοιχειωδώς τη σύγχρονη ιστορία ή ηθελημένα κάμνουν ανάγνωση παντελώς ξένη προς την πραγματικότητα. Τα δείγματα γραφής που έχουμε εισπράξει τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλά και μια ανάγνωσή τους θα φρεσκάρει τη μνήμη μας» σημειώνει στην ανακοίνωση του το Κίνημα και συνεχίζει: «Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας είναι εύκολο. Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα το είχαμε επιλύσει εδώ και πολλά χρόνια. Εκείνο που λέμε και θα το επαναλαμβάνουμε, είναι ότι, κάτω από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται αλλά και τις ποικίλες απειλές που προτάσσονται, δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον της πατρίδας μας με τη δική μας υπογραφή».

«Ένα τέτοιο δικαίωμα δεν έχει κανένας και ας φωνάζουν οι κασσάνδρες όσο θέλουν» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Check Also

ΑΚΕΛ: Ο Αβέρωφ θέλει να πληρώσει η κοινωνία τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών στο Λιμάνι

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει να πληρώσει η κοινωνία τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών στο Λιμάνι Λεμεσού, …

14 καταγγελίες πολιτών και 9 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων – €8.000 σε υπεραγορά…

Σε 14 καταγγελίες πολιτών και 9 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του …