Οργισμένοι πολίτες έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Λάρνακα

Εξαγριωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν και σήμερα στα γραφεία της υποτιθέμενης εταιρείας εξευρέσεως εργασίας που βρίσκονται στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λάρνακα, ζητώντας να συναντηθούν με τους υπεύθυνους και να πάρουν πίσω τα 650 ευρώ που έδωσε έκαστος προκειμένου να πάνε στη Γαλλία για να εργαστούν.

Εξω από την πολυκατοικία, στον πρώτο όροφο της οποίας στεγάζονταν μέχρι το Σάββατο τα γραφεία της εν λόγω εταιρείας, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ με το πέρασμα της ώρας, ο αριθμός των εξαπατημένων ατόμων αυξανόταν.

Σε δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Προδρόμου από τη Λάρνακα, ανέφερε ότι «ήρθαμε στα γραφεία της εταιρείας και μας κοροϊδεύανε ότι θα πάμε στο εξωτερικό για δουλειά και ο κόσμος πείστηκε γιατί ορισμένα άτομα μετέβησαν ήδη στο εξωτερικό για να δουλέψουν. Τώρα ήρθαμε εδώ αλλά δεν βρήκαμε κανένα αφού τα γραφεία είναι κλειστά. Εγώ εργάζομαι στις οικοδομές και θα με έπαιρναν μαζί με άλλους για δουλειά στη Γαλλία» είπε.

Εξάλλου ο Παναγιώτης Θεοχάρους από τα Λειβάδια ανέφερε ότι ο ίδιος πήρε τα λεφτά του πίσω αλλά πήγε στα γραφεία της εταιρείας για να συμπαρασταθεί «στα άλλα εξαπατημένα άτομα. Εγώ θα έφευγα χθες Κυριακή αλλά το Σάββατο με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν θα φεύγαμε γιατί τα διαμερίσματα στη Γαλλία όπου θα μέναμε δεν ήταν έτοιμα».

Πρόσθεσε ότι «αμέσως ήρθα στα γραφεία και τους είπα ότι θέλω τα λεφτά μου πίσω και μου τα έδωσαν πίσω. Ωστόσο από τα 1240 ευρώ που πλήρωσα για να πάω με το γιο μου στη Γαλλία για δουλειά, μου έδωσαν τελικά πίσω τα 1200».

Ο Χρήστος Σολωμού από τη Λάρνακα δήλωσε ότι άκουσε για την συγκεκριμένη εταιρεία από τον πεθερό του « που και ο ίδιος εξαπατήθηκε και ήρθαμε για εξεύρεση εργασίας. Εγώ είμαι ελαιοχρωματιστής και μου είπαν ότι στις 22 Σεπτεμβρίου θα έφευγα για τη Λιλ της Γαλλίας όπου βρισκόταν η κατασκευή στην οποία θα εργαζόμασταν μαζί με άλλους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «ένας φίλος μου είπε μου είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ήταν εντάξει και πως η υπόθεση βρισκόταν στην Αστυνομία. Αμέσως επικοινώνησα με το υπεύθυνο άτομο που χειριζόταν την υπόθεση στην Αστυνομία και μου είπε ότι βάσει της έρευνας που έκανε για την εταιρεία φαίνονταν όλα νόμιμα. Ετσι εμπιστεύτηκα την εταιρεία για να πάω να εργαστώ αφού είναι άνεργος εδώ και δύο χρόνια».

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι από τους εξαπατημένους πολίτες είχαν υπογράψει συμβόλαια με την εν λόγω εταιρεία στα οποία υπήρχαν λεπτομερείς όροι της εργοδότησης τους αλλά και δήλωση στην οποία αναφερόταν ότι «εγώ ο υποφαινόμενος . με αριθμό δελτίου ταυτότητας . δεν έχω το δικαίωμα να πάρω πίσω την εγγύηση που κατέβαλα στο συμβόλαιο που υπέγραψα με την εταιρεία G. Krasopoulos International Ltd, με αριθμό εγγραφής ΗΕ 185372 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2013».

Στο εν λόγω συμβόλαιο υπήρχε η υπογραφή του αιτητή και δύο μαρτύρων καθώς και η σφραγίδα της εταιρείας με τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα της.

Εν τω μεταξύ αναμένεται ότι σήμερα θα επιστρέψουν από τη πόλη Λιλ της Γαλλίας αρκετά από τα άτομα τα οποία μετέβησαν εκεί για να εργαστούν.