Οργή και επεισόδια στο Κίεβο έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας

Ουκρανοί διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο κατέβασαν τη σημαία της, αναποδογύρισαν διπλωματικά αυτοκίνητα και έριξαν αυγά.

Νωρίτερα το Σάββατο, φιλορώσοι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας είχαν καταρρίψει στρατιωτικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 άτομα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε σε κιγκλίδωμα της πρεσβείας και κατέβασε τη σημαία της Ρωσίας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε «φασίστες».

Οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα που έφεραν διπλωματικές πινακίδες, πριν σπάσουν τα τζαμιά τους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της Ρωσίας, κατά του Κρεμλίνου και φώναζαν «όχι στις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν».

Περίπου δέκα αστυνομικοί που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο παρακολουθούσαν τη σκηνή, χωρίς ωστόσο να επέμβουν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μετά την κατάρριψη toy στρατιωτικού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι τρομοκράτες θα λάβουν την αρμόζουσα απάντηση» είπε ο Π.Ποροσένκο.

Ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για την κατάσταση στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν με τον Πούτιν, όπως ανέφερε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.