Οργή και απογοήτευση στη διαμαρτυρία απολυθέντων εργαζομένων στις ΚΑ

Οι απολυθέντες εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία  έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι απολυθέντες  υποστηρίζουν ο Υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίνεται σε επανειλημμένες γραπτές και τηλεφωνικές εκκλήσεις των εκπροσώπων τους, για καθορισμό συνάντησης, ώστε να συζητηθούν θέματα, που τους αφορούν.

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μαζεύτηκαν δεκάδες απολυθέντες εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την καθυστέρηση στην καταβολή των ωφελημάτων τους, παρόλο που η Βουλή αποδέσμευσε το απαραίτητο ποσό από τις 4 Μαΐου του 2015.

Οι συντεχνίες των εργαζομένων ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΣΥΠΚΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ επέδωσαν ψήφισμα σε λειτουργό του Υπουργείο Οικονομικών, αφού ο Υπουργός Χάρη Γεωργιάδης απουσίαζε, με το οποίο διαπιστώνουν ότι έξι μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρείας, η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα καταβάλλονται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, δεν υλοποιήθηκε.

“Διαπιστώνουμε απροθυμία της κυβέρνησης να συζητήσει και να εξετάσει περαιτέρω θέματα που ηγέρθησαν και συζητήθηκαν στις επαφές με τον ΠτΔ και τον Υπουργό Οικονομικών”, αναφέρουν στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι.

Ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των απολυθέντων εργαζομένων των ΚΑ, με τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος, για την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση καταβολή όλων των δικαιωμάτων των υπαλλήλων της εταιρείας και την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων, για ενέργειες που θα δώσουν την ευκαιρία εργοδότησης, εργαζομένων των ΚΑ, για κάλυψη αναγκών του κράτους.

Επίσης, απαιτούν την καταβολή αποζημιώσεων στους απολυθέντες εργαζόμενους στη βάση της πρακτικής που ακολουθήθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, καθώς και την ανάληψη δεσμεύσεων για πλήρη απόδοση του Ταμείου Προνοίας, αφού με βάση τις προωθούμενες ρυθμίσεις, τυγχάνουν σημαντικών αποκοπών σε σχέση με όσους αποχώρησαν το 2012.

Καταληκτικά, οι απολυθέντες εργαζόμενοι των ΚΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια πίστωσης στο κράτος και ότι αναμένουν τον άμεσο καθορισμό συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, για συζήτηση και ρύθμιση των θεμάτων τους.

“Ως εργαζόμενοι που ριχθήκαμε στην ανεργία έχουμε ξεχειλίσει από οργή και πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε της προτεραιότητας της πολιτείας στα θέματα που μας απασχολούν”, προσθέτουν.

Capture