Οπαδοί του Σώρρα διέλυσαν τη συγκέντρωση Βαρουφάκη…

Επεισόδιο σημειώθηκε μετά το πέρας της επίσημης παρουσίασης του νέου κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25.

Τρεις άνδρες που, όπως αποδείχθηκε, ήταν οπαδοί του Σώρρα, ζήτησαν να πάρουν τον λόγο και όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης τους αρνήθηκε, κινηθηκαν απειλητικά προς το μέρος του, φωνάζοντάς του: «Είσαι για το Ειδικό Δικαστήριο!».

Τα αίματα άναψαν και η σωματική εμπλοκή απετράπη την τελευταία στιγμή χάρις στην παρέμβαση οπαδών του Βαρουφάκη.

Ο πρώην υπουργός έφυγε από την πλαϊνή πόρτα και οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν προς την έξοδο.

Η τεράστια αφίσα με το πρόσωπο του Γιάνη – κάτω ακριβώς από τη διαφημιστική πινακίδα «Μάνα θα πάω στο Hollywood» με τον Φωκά Ευαγγελινό – μαρτυρούσε ότι το έργο που ανέβηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο θέατρο Ιλίσια δεν ήταν σαν τα άλλα: μπορεί να περιλάμβανε διάσημους μουσικούς όπως τον Ψαραντώνη, ηθοποιούς όπως τον Κλέωνα Γρηγοριάδη αλλά το θέμα του ήταν αυστηρά πολιτικό. Και μάλιστα από αυτά που ξέρει να ανεβάζει στα διάφορα θέατρα όλου του κόσμου ο Γιάνης Βαρουφάκης επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά πως «όσο εκείνοι (οι εκλεγμένοι πολιτικοί) μετατρέπουν το Κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς θα μετατρέπουμε τα θέατρα σε κοινοβούλιο» – φράση που είχε επαναλάβει πριν από μια βδομάδα στο Λονδίνο, στη διάλεξή του για τον Σαίξπηρ.

Στην είσοδο του θεάτρου Ιλίσια ένα τραπεζάκι υποδεχόταν τα υποψήφια μέλη του νεοιδρυθέντος Κόμματος πουλώντας παράλληλα κούπες ΜέΡΑ25-και άλλα σχετικά μεμοραμπίλια. Όσο για το σήμα: το χελιδόνι, κάτι πρωτότυπο θα έλεγε κανείς, αν δεν το είχε δει κάποια χρόνια πριν να πρωταγωνιστεί στα ψηφοδέλτια του ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ ή στο εξώφυλλο του περιοδικού Ταχυδρόμος-το ίδιο κόκκινο και επιβλητικό. Αντίστοιχα καινοφανές θα φαινόταν και το εύρημα με τα τεράστια κόκκινα γράμματα που στόλιζαν τη σκηνή, αν δεν ήταν πανομοιότυπα με αυτά που κοσμούν τις συνεδρίες του περίφημου Tedx-και η αλήθεια είναι πως το στήσιμο, του show της ιδρυτικής διακήρυξης θαρρείς και ήταν όλο βγαλμένο από εκεί.