Ονειροκρίτης: Σεξουαλικά όνειρα και η ερμηνεία τους

Ονειροκρίτης: Σεξουαλικά όνειρα και η ερμηνεία τους

Καθώς το σεξ είναι τόσο διαδεδομένο στην κοινωνία μας, για να μην αναφέρουμε το πόσο σημαντικό είναι για την επιβίωση μας ως είδος, δεν είναι να απορεί κανείς ότι ονειρευόμαστε να κάνουμε σεξ. Όπως και με κάθε σύμβολο στα όνειρα μας, τι σημαίνει το σεξ για εσάς στο όνειρο σας, θα εξαρτηθεί από τα συναισθήματα σας για την πράξη και την γενική σας εμπειρία ως σεξουαλικό ον.

Οι ερμηνείες για τα σεξουαλικά όνειρα

Σε πολλές περιπτώσεις τα όνειρα για το σεξ δεν έχουν να κάνουν πραγματικά με το σεξ. Από ψυχολογικής άποψης, τα όνειρα αυτά μπορεί να συμβολίζουν την συγχώνευση αντιθέτων πτυχών του εαυτού ή την ανάγκη να ενσωματώσετε χαρακτηριστικά του σεξουαλικού σας συντρόφου στον εαυτό σας. Σκεφτείτε τον σεξουαλικό σας σύντροφο και τι θαυμάζετε ή αγαπάτε σε αυτόν, για να πάρετε μία ιδέα του τι θέλετε να ενσωματώσετε σε εσάς.

Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι ο ασφαλής τρόπος να απελευθερώσετε κρατημένη ή κατασταλμένη σεξουαλική επιθυμία ˙ μπορεί να εξερευνείτε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες, ή μπορεί να είναι αντιστάθμιση της έλλειψης σεξουαλικής ζωής στην καθημερινότητα σας.

Μπορεί επίσης να υποδηλώνει μία ανάγκη για συναισθηματική αγάπη ή την επιθυμία να σας αγαπούν και να σας θέλουν.

Οι σεξουαλικοί σύντροφοι των ονείρων σας

Να ονειρευτείτε πως κάνετε σεξ με κάποιον άλλο εκτός του συντρόφου σας μπορεί να είναι εκπλήρωση επιθυμίας.

Εναλλακτικά, αν σκέφτεστε πολύ το σεξ στην καθημερινή σας ζωή ή κάνετε πολύ σεξ, μπορεί να είναι η συνέχεια των σκέψεων και των ενεργειών της καθημερινότητας σας.

Να δείτε πως κοιμάστε με κάποιον πρώην, μπορεί να είναι μία ένδειξη πως αποδέχεστε τον χωρισμό σας και το τέλος της σχέσης σας μαζί του ή ότι έχετε μάθει από αυτή την εμπειρία και ενσωματώνετε αυτά που μάθατε στον εαυτό σας. Ο πρώην μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει μια νέα σχέση, ίσως σαν προειδοποίηση πως δεν θέλετε να επαναλάβετε τα ίδια λάθη. Αν είστε ακόμη ερωτευμένοι με τον πρώην σύντροφο σας, είναι εκπλήρωση επιθυμίας.

Να κάνετε σεξ με κάποιον ξένο μπορεί να συμβολίζει έναν καινούριο εαυτό σας, που αναδύεται λόγω αλλαγών που βιώνετε. Ο ξένος μπορεί να δείχνει επίσης πως είστε ανοιχτοί σε αλλαγές ή σε μία ευκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ομοφυλοφιλικά όνειρα – Είμαι gay;

Αν είστε ετεροφυλόφιλοι το να έχετε σεξουαλικά όνειρα με ανθρώπους του ίδιο φύλου, δεν σημαίνει πως είστε ομοφυλόφιλοι ή έχετε ομοφυλοφιλικές επιθυμίες. Αντιθέτως, είναι ένδειξη πως μαθαίνετε να αγαπάτε και να αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είναι, ή ότι συγχωνεύετε ή ενσωματώνετε χαρακτηριστικά του σεξουαλικού σας συντρόφου στον εαυτό σας.

Ερμηνεία διαφορετικών σεξουαλικών πράξεων

Η ίδια η σεξουαλική πράξη παρέχει περισσότερη διορατικότητα στην ερμηνεία του ονείρου. Μία στάνταρ ιεραποστολική στάση μπορεί να συμβολίζει πως βαριέστε ή δεν είστε ικανοποιημένοι με την σεξουαλική σας ζωή, ή την ζωή σας γενικά. Αν βλέπετε ή κάνετε κάτι που δεν έχετε κάνει ή δεν θα κάνατε στην πραγματικότητα, το όνειρο μπορεί να δίνει την ευκαιρία να το ζήσετε με ασφάλεια.

Να ονειρευτείτε σαδομαζοχιστικές πράξεις μπορεί να είναι ένδειξη πως πληγώνετε τον εαυτό σας, πληγώνετε άλλους ή επιτρέπετε σε άλλους να σας πληγώσουν σε κάποιο τομέα της κανονικής σας ζωής, που δεν συνδέεται αναγκαστικά με το σεξ. Μπορεί να φέρεστε άσχημα στον εαυτό σας ή να παραμελείτε την υγεία σας. Μπορεί επίσης να συμβολίζει μία συναισθηματικά ή σωματικά καταχρηστική σχέση. Να ψάχνετε για μέρος να κάνετε σεξ μπορεί να δείχνει την αναζήτηση σας για έρωτα ή την επιθυμία για πιο στενή σωματική ή συναισθηματική σχέση.

Να κάνετε δημόσια σεξ μπορεί να είναι μια ένδειξη πως έχετε μετανιώσει για το ότι αποκαλύπτετε πολλά από τον εαυτό σας σε άλλους.

Να δείτε πως κάνετε σεξ χωρίς προφύλαξη μπορεί να δείχνει τον φόβο σας να μείνετε έγκυος. Μπορεί επίσης να νιώθετε ανασφαλείς ή απειλούμενοι.

Αν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε την σεξουαλική πράξη τότε σημαίνει πως έχετε μη ικανοποιητική πραγματική σεξουαλική ζωή ή αδυνατείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας ή να επικοινωνήσετε με τον πραγματικό σας σύντροφο, ή μπορεί να σημαίνει πως έχετε αντικρουόμενες πλευρές του εαυτού σας που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να δεχτείτε. Μπορεί να δείχνει όμως και την ανικανότητα σας να ολοκληρώσετε κάτι στην καθημερινή σας ζωή.

Μπορεί να νιώθετε αδύναμοι, ανεκπλήρωτοι ή αναποτελεσματικοί σε κάποιον τομέα της ζωής σας.

Ερμηνεία ονείρων όπου βλέπετε πορνό

Αν βλέπετε άλλους να κάνουν σεξ, ή βλέπετε κάποια πορνογραφική ταινία, μπορεί να νιώθετε ανασφάλεια για την σεξουαλικότητα σας. Βλέποντας άλλους, μπορεί να είναι ένας ασφαλής τρόπος να μάθετε για διαφορετικές σεξουαλικές πράξεις και/ή ν εξερευνήσετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Μπορεί επίσης να είναι ενδεικτικό της ανάγκης για συναισθηματική αγάπη ή επιθυμία να είστε επιθυμητοί και αγαπητοί. Να βλέπετε πορνό μπορεί να συμβολίζει πλήξη και ανάγκη για διέγερση σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Ή μπορεί να είναι αντισταθμιστικό της έλλειψης σεξουαλικής δραστηριότητας στην ζωή σας ή να εκπληρώνετε την ανάγκη σας να δείτε στην πραγματικότητα. Εναλλακτικά εάν περνάτε πολύ χρόνο της καθημερινότητας σας στο να βλέπετε πορνό, είναι η συνέχεια των καθημερινών σας σκέψεων και πράξεων.

Ερωτήσεις να κάνετε στον εαυτό σας για να μπορέσετε να ερμηνεύσετε τα σεξουαλικά όνειρα

Με ποιον κάνω σεξ;

Είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον σεξουαλικό σύντροφο του ονείρου μου ή είναι απλά σωματικό;

Ποια σεξουαλική πράξη εκτελώ ή βλέπω;

Το απολαμβάνω;

Είναι παθιασμένο ή το βρίσκω βαρετό;

Είναι αργό ή γρήγορο;

Ποια μέλη του σώματος εμπλέκονται;

Ποιος κάνει τι σε ποιον;

Που συμβαίνει η πράξη;

Είναι κάτι που κάνω ή σκέφτομαι να κάνω στην πραγματικότητα μου; Αν όχι, γιατί;

Ποιος ξεκίνησε το σεξ;