Το Ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα. Το Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που καταχώρησαν οι δικηγόροι του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση του κ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, για να δικαστεί ως κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Το Δικαστήριο απέρριψε και τους επτά λόγους έφεσης τους οποίους είχαν επικαλεστεί οι δικηγόροι του πρώην Υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να πείσουν ότι η πρωτόδικη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ήταν λανθασμένη.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ντίνος Μιχαηλίδης θα πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα το αργότερο εντός 10 ημερών από σήμερα, ενώ μέχρι την έκδοση του θα παραμείνει υπό κράτηση.
Διαβάζοντας την μακροσκελή απόφαση, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Στέλιος Ναθαναήλ είπε ότι «ουδείς λόγος έφεσης ευσταθεί. Η έφεση συνεπώς απορρίπτεται».
Σε σχέση με τους άλλους λόγους έφεσης που αφορούν στα της τροποποίησης του Συντάγματος κατά τρόπο που επεμβαίνουν στη δικαστική δικαιοδοσία, το Ανώτατο έκρινε τις θέσεις που εξέφρασαν οι δικηγόροι του κ. Μιχαηλίδη ως «αβάσιμες και στερούνται πειστικότητας».
Σχολιάζοντας την απόφαση, η Ανώτερη Δικηγόρος της Γενικής Εισαγγελίας, Λουΐζα Χριστοδουλίδου – Ζαννέτου είπε ότι «τώρα, εναπόκειται πλέον στην κεντρική αρχή που είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως το ταχύτερο δυνατόν να παραδώσει τον κ. Μιχαηλίδη στις Ελληνικές αρχές εντός 10 ημερών το αργότερο».
«Θα ήθελα να επαναλάβω –αυτό που είχε λεχθεί και στο Δικαστήριο – ότι εδώ δεν πρόκειται για ποινική δίκη που έγινε στην Κύπρο. Ο κ. Μιχαηλίδης θεωρείται ύποπτος και οι ελληνικές αρχές θα αποφασίσουν για την πορεία της υπόθεσης», κατέληξε
Ο Ντίνος Μιχαηίδης θα παραμείνει υποκράτηση και η έκδοση του στις Ελληνικές αρχές θα γίνει εντός 10 ημερών το αργότερο. Στις φυλακές Κορυδαλλού και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να παραμείνει υποκράτηση μέχρι και 18 μήνες.
