Ομόνοια: Συγκέντρωση εργαζομένων στα ναυπηγεία

Εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και των ναυπηγείων της  Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, συγκεντρώνονται σε λίγη ώρα στη πλατεία Ομονοίας με σκοπό να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι  εργαζόμενοι διεκδικούν, σύμφωνα με ανακοίνωση:

-Εξόφληση ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στα Ν. Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού.
-ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
-Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί  τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία.
-Να Περάσουν τώρα σε Κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία,( ακύρωση του καταστροφικού για την Ναυπηγική Βιομηχανία Νομού 3885, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους) και μαζί με την Ν/ΖΩΝΗ να λειτουργήσουν κάτω από 100% ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία .
-Όχι στην Πώληση του Λιμανιού. Άμεση χωροθέτηση της Ν/ΖΩΝΗΣ με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX , επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού – αέρα – ρεύματος)
-Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της Χώρας για πλοία (ακτοπλοΐα – πολεμικό ναυτικό – θαλάσσιες μεταφορές κ.τ.λ.) και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κ.τ.λ.) με την Ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας μας.