Ομόνοια – Ερμής 2-2

Το ντέρπυ Ομόνοιας – Ερμή   στο ΓΣΠ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος «Γλαύκος Κληρίδης», έληξε ισόπαλο 2-2.

Στο ΓΣΠ διεξήχθη ένας εντυπωσιακός αγώνας με πολλά τέρματα και εναλλαγή του σκορ, με την Ομόνοια να κάνει την ανατροπή αλλά να ισοφαρίζεται στα αμέσως επόμενα λεπτά.

Ο Ερμής προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Παουλίνιο με σουτ στο 23’ της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια ισοφάρισε σε 1-1 στο 53’ με τον Αντράντε και με τον ίδιο ποδοσφαιριστή πήρε προβάδισμα στο 80’. Ωστόσο, ο Ερμής είχε την απάντηση και στο 84’ ισοφάρισε με τον Παπαθανασίου.

Με την ισοπαλία, ο Ερμής έφτασε στους 25 βαθμούς και έπιασε στην 3η θέση την Ανόρθωση, ενώ η Ομόνοια έφτασε στους 24 βαθμούς και αποσπάστηκε στην 5η θέση, ένα μόλις βαθμό πάνω από το ΑΠΟΕΛ, μια αγωνιστική πριν το μεταξύ τους ντέρμπυ.

Στους υπόλοιπους αγώνες η ΑΕΚ πέτυχε επιβλητική νίκη έναντι της Αλκής με 5-2, ενώ ισόπαλος με 2-2 έληξε ο αγώνας μεταξύ ΑΕΚ Κουκλιών και Ενωσης Νέων Παραλιμνίου.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με τον Ρέινα στο 24’ και ο Τομάς διεύρυνε το δείκτη του σκορ στο 32’, βάζοντας τις βάσεις για μια εύκολη επικράτηση των κιτρινοπράσινων.

Ωστόσο, ο Λίλλης με δύο γκολ στο 42’ και στο 45’ ισοφάρισε τον αγώνα δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιγνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και στο 56’ ο Ρέινα και πάλι έκανε το 3-2. Στο 61’ ο Πιντάδο έκανε το 4-2 και στις καθυστερήσεις ο Μάτσι διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Με τη νίκη της η ΑΕΚ έφθασε στους 16 βαθμούς πλησιάζοντας τη Δόξα στον ένα βαθμό. Η Αλκή παρέμεινε στην τελευταία θέση με -9 βαθμούς.

Στον άλλο συναρπαστικό αγώνα, η Ενωση προηγήθηκε νωρίς, στο 8’ με τον Αγκούλο και παρά την πίεση της ΑΕΚ να φτάνει στο 2-0 στο 67’ με τον Λόπες. Τα Κούκλια όμως δεν το έβαλαν κάτω, μειώνοντας αρχικά με το πλασέ του Αράμπα στο 86’ και ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Βράντζικαν. Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει την Ενωση στην 13η θέση με 3 βαθμούς και την ΑΕΚ στην 11η θέση με 10 βαθμούς.