Ομπρέλα-drone σε… ακολουθεί χωρίς να πρέπει να την κρατάς (Video)

  • Η πρωτότυπη ομπρέλα-drone έχει διάμετρο 1,5 μέτρο και ζυγίζει 5 κιλά. Έχει όμως και ένα μείον: προς το παρόν διαθέτει αυτονομία λειτουργίας μόλις 5 λεπτών…

Όταν ο υδράργυρος στην Ιαπωνία παίρνει την ανιούσα, η ζέστη που επικρατεί δύσκολα αντέχεται, σε συνδυασμό με τα πάντα υψηλά ποσοστά υγρασίας. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησαν την Asahi Power Service στην εφεύρεση μιας επαναστατικής νέας ηλεκτρονικής συσκευής, μιας φορητής, αυτοκινούμενης ομπρέλας που προσφέρει σκιά, αιωρούμενη πάνω από το κεφάλι του κατόχου της, με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα drones.

Η συσκευή βασίζεται σε ένα σύστημα καμερών για να «ακολουθεί» τις κινήσεις του χρήστη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=7iqOuGoBIXc

Η μικρή εταιρεία στην περιφέρεια Τοτσίγκι ελπίζει ότι θα μπορέσει να ρίξει στην αγορά το νέο προϊόν της τον επόμενο χρόνο. Σκοπεύει, μάλιστα, να προωθήσει αρχικά την ομπρέλα-drone σε ιδιωτικούς, περίφρακτους χώρους, όπως σε γήπεδα γκολφ. Και αυτό, αφενός επειδή υπάρχει κίνδυνος πτώσης της συσκευής και αφετέρου λόγω των κενών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση των τηλεχειριζόμενων, ιπτάμενων αντικειμένων.

«Σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το πράγμα επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να κρατάω ομπρέλα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εταιρείας, Κέντζι Σουζούκι.

Η πρωτότυπη ομπρέλα-drone έχει διάμετρο 1,5 μέτρο και ζυγίζει 5 κιλά. Έχει όμως και ένα μείον: προς το παρόν διαθέτει αυτονομία λειτουργίας μόλις 5 λεπτών. Η Asahi Power Service ελπίζει ότι θα αυξήσει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας της συσκευής στα 20 λεπτά.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε δοκιμές στην τρίτη γενιά του πρωτοτύπου και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη βασική τεχνική πρόκληση: να σταθεροποιήσουμε την πτήση της ομπρέλας πάνω από το κεφάλι του χρήστη και να μπορεί να τον ακολουθεί», συμπλήρωσε σχετικά ο Σουζούκι.