Ομπάμα: Θα απευθύνει απόψε διάγγελμα προς τον Αμερικανικό λαό

Διάγγελμα προς τον Αμερικανικό λαό σχετικά με το θέμα της Συρίας και την πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στη Δαμασκό, θα απευθύνει σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα καθώς η ρωσική πρόταση για την επιβολή διεθνούς ελέγχου επί του συριακού χημικού οπλοστασίου έδωσε άλλη τροπή στην πολιτικο-διπλωματική κούρσα των τελευταίων ημερών.

Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση απέναντι στο Κονγκρέσο από το οποίο έχει ζητήσει το πράσινο φως για μία στρατιωτική επιχείρηση και δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι το αποτέλεσμα των απειλών της Ουάσινγκτον για στρατιωτικά πλήγματα.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα “διακοπής” των προετοιμασιών για μία πολεμική επιχείρηση κατά της Δαμασκού, εάν επιβληθεί έλεγχος επί του συριακού χημικού οπλοστασίου, απάντησε ότι “εάν συμβεί αυτό, είναι απολύτως πιθανόν”.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να δοθεί λευκή επιταγή στην συριακή κυβέρνηση: “Πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί, διότι δεν τους έχουμε δει να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο τα δύο τελευταία χρόνια”, κατέληξε.