Ομογενείς Μόντρεαλ: Αποκήρυξαν την Χρυσή Αυγή

Στην αποκύρηξη παραρτήματος που δημιούργησε η Χρυσή Αυγή προχώρησε ο Ελληνισμός του Μόντρεαλ καθώς “η ύπαρξη της προσβάλει το δημοκρατικό συναίσθημα και δημιουργεί έντονες ανησυχίες διότι αποτελεί μια ρατσιστική οργάνωση που χρησιμοποιεί τη βία για την επίτευξη των στόχων της.” Αυτά υποστήριξε ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Νίκος Παγώνης σε δήλωση του στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων προσθέτοντας πως “Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας. Εκθέτει την ελληνική παροικία στα ματιά των υπολοίπων κατοίκων, ιδιαίτερα όταν η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο πολυπολιτισμός είναι αυτά που μας καθορίζουν ως κοινωνία ανοικτή, ευνομούμενη και ανεκτική.

Επιπλέον, η ελληνική παροικία έχει ρίζες μεταναστευτικές και είναι αδιανόητο να ανέχεται στις τάξεις της μια οργάνωση με σκοπούς καθαρά εναντίον των μεταναστών.Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για ν’ αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των συμπολιτών μας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια ακροδεξιά ρατσιστική οργάνωση να μας αμαυρώσει ως παροικία”.

Σε αποκύρηξη του παραρτήματος προβαίνει την ίδια ώρα και η ελληνοαμερικάνικη οργάνωση ΑΧΕΠΑ, μέσω του Προέδρου της Γιώργου Βάσιλα, ο οποίος τονίζει πως”Η ΑΧΕΠΑ ηχηρά αποκηρύσσει και απορρίπτει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στον Καναδά. Ο Φασισμός δεν έχει θέση στον Καναδά, του οποίου οι πολίτες συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων μελών της ΑΧΕΠΑ, πολέμησαν εναντίον του Φασισμού και της Κατοχής των Ναζί κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.”.

Και όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα το κόμμα της Χρυσής Αυγής φαίνεται να έρχεται τρίτο στις προτιμήσεις των ελλήνων ψηφοφόρων με βάση τελευταία δημοσκόπηση της VPRC.