Ομήρου: Σήμερα είναι η μέρα της Δημοκρατίας, Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή

O Πρόεδρος της Βουλής της Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε σήμερα από την Πάφο τη συγκίνησή του γιατί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε ένα εκλογικό κέντρο και σε μια Επαρχία της οποίας ο λαός για δεκαετίες τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του, προσωπικά τον ίδιο και την πολιτική του παράταξη, όπως είπε.

Μιλώντας μετά το πέρας της άσκησης του εκλογικού του καθήκοντος στο ΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πάφου Κέντρο Α’, ο κ. Ομήρου είπε πως σήμερα είναι η μέρα της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή και πως η αποχή οδηγεί σε μια ελλειμματική δημοκρατία.

Να μην ξεχνάμε, συνέχισε, το του Περικλέους στον επιτάφιο “ες πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται” .

Ο κ. Ομήρου ακολούθως κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να αναδείξουν τη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας.

“Ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα”, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, “δεν πρέπει να ξεχνούμε τη σκλαβωμένη μας πατρίδα και το υπέρτατο χρέος να αγωνιστούμε για τον τερματισμό του μιάσματος της τουρκικής στρατιωτικής κατοχή”.