Ομήρου: Ο ωμός εκβιασμός συνδέεται με το φυσικό αέριο και το Κυπριακό

Προμελετημένη, αδίστακτη και καταστροφική…

Έτσι χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τη συμπεριφορά τρόικας και ΕΕ έναντι της Κύπρου, κάνοντας λόγο για επιχειρούμενο στραγγαλισμό της κυπριακής δημοκρατίας και της οικονομίας της, που δεν αφήνει περιθώριο παρά την επιδίωξη λύσεων εκτός Μηχανισμού και εκτός Τρόικας.

Η συμπεριφορά αυτή, υποστήριξε δεν μπορεί παρά να συνδέεται με τη  μελλοντική διαχείριση του φυσικού πλούτου και τη λύση του Κυπριακού.  Βρεθήκαμε ενώπιον ενός ωμού και κλιμακούμενου εκβιασμού είπε, προσθέτοντας ότι η Κύπρος κλήθηκε να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και να υπαχθεί σε δεσμά νεοαποικιακής μορφής από εκείνους, που ως μη όφειλαν, αντί ως εταίροι συμπεριφέρονται ως εκβιαστές.

«Είναι προφανές ότι στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της σημερινής κρίσης υπήρξε μεθόδευση για τη διατύπωση του σημερινού ωμού εκβιασμού. Όταν η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωζώνη το 2008 κατόπιν των απαραίτητων ελέγχων, εκρίθη ότι ούτε φορολογικός παράδεισος ήταν, ούτε χώρα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος… Την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, τη διάλυση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία και την περιαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς κράτους ήσσονος ή και ανύπαρκτης κρατικής κυριαρχίας. Η συμφωνία της 25ης Μαρτίου, είναι εξοντωτική, αφού επέβαλε την ουσιαστική εξουθένωση των δύο «πνευμόνων» με τους οποίους ανέπνεε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες».