Ομήρου: Ομοφωνία αρχηγών για έκτακτες συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε ότι υπάρχει ομοφωνία σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση της λειτουργίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με ορισμό και έκτακτων συνεδριών με σκοπό την ταχεία εξέταση σειράς νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου που εκκρεμούν προ της διαλύσεως της Βουλής.

Ο κ. Ομήρου επιβεβαίωσε ότι τόσο από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και από άλλους Αρχηγούς ή Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους ηγέρθη στη σημερινή Σύσκεψη θέμα ταχείας εξέτασης και τοποθέτησης από το Σώμα επί σειράς νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων που εκκρεμούν.

Και όπως σημείωσε, είναι καθολική και ομόφωνη η θέση της Σύσκεψης Αρχηγών ή Εκπροσώπων κομμάτων ότι θα υπάρξουν και έκτακτες συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, θα υπάρξει και επιτάχυνση λειτουργίας και συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών έτσι ώστε προ της διαλύσεως της Βουλής να γίνει εφικτή η παραπομπή τους ενώπιον της Ολομέλειας.

Σε ερώτηση κατά πόσο έχουν δοθεί οδηγίες στη Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες, ο κ. Ομήρου είπε ότι οι υπηρεσίες της Βουλής σε πλήρη συνεργασία με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα πράξουν εκείνο που είναι αναγκαίο για να υπάρξει σωστή λειτουργία των Επιτροπών και η ανάλογη κατανομή των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου.