Ομήρου: Κάθαρση και όχι πόλωση το ζητούμενο στον τόπο

Αυτή την ώρα πρέπει να αποφευχθεί η όποια πόλωση της κοινωνίας και η δημιουργία εθνικού διχασμού και ευθύνη της κυπριακής πολιτείας είναι να τερματίσει τα φαινόμενα ατιμωρησίας, διαφθοράς και διαπλοκής, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος στη Λεμεσό, ο κ. Ομήρου είπε πως “χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, χρειάζεται αποφασιστικότητα της πολιτείας, των συντεταγμένων της οργάνων, για να διερευνήσουν πλήρως τις ευθύνες για την οικονομική κρίση”.

“Αναφέρομαι στις ποινικές, πειθαρχικές, αστικές ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν από τους φυσικούς δικαστές, από τα δικαστήρια της χώρας”, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει απερίσπαστα να ασκήσουν το έργο τους και οι ανακριτικές αρχές και η Γενική Εισαγγελία, αλλά και τα δικαστήρια, που όλες αυτές τις δεκαετίες, από της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινωνίας, ότι πράγματι ενεργούν κατά τρόπο αδέκαστο, αντικειμενικό και αμερόληπτο”.

Ως ΕΔΕΚ, συμπλήρωσε, “τονίζουμε την ανάγκη πλήρους κάθαρσης, πλήρους εξυγίανσης του δημόσιου βίου της χώρας από φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς, λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, ούτως ώστε να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτειακό και πολιτικό σύστημα, γιατί σήμερα περνούμε μια πρωτοφανή κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος”.

“Αυτή λοιπόν είναι η ευθύνη της κυπριακής πολιτείας και των συντεταγμένων της οργάνων. Τέρμα στα φαινόμενα ατιμωρησίας, τέρμα στην ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής”, κατέληξε ο κ. Ομήρου.