Ομήρου: Η Ρωσία, υπέρ διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του τέως Πρόεδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα με το Ρώσο Πρέσβης Στάνισλαβ Οσάτσιη, ο πρέσβης διατύπωσε τη θέση της Ρωσίας για πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης, η οποία θα ασχοληθεί με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού και στην οποία θα συμμετέχουν και τα πέντε μόνιμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό με ιδιαίτερη έμφαση στη διεθνή πτυχή του Κυπριακού.

Ο Ρώσος Πρέσβης τάχθηκε υπέρ της πραγματοποίησης διεθνούς διάσκεψης η οποία να ασχοληθεί με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού με συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά που οι δύο πλευρές θα φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας στην εσωτερική πτυχή του Κυπριακού.

Από την πλευρά του ο Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την εκτίμηση για τη διαχρονική στήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες για μια δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών και ιδιαίτερα για την υποστήριξη στην πραγματοποίηση Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.