Ομήρου: Η θρασύτητα του κατοχικού ηγέτη δεν έχει όρια

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι εκείνοι που επείγονται για λύση του Κυπριακού είναι οι Έλληνες της Κύπρου, όχι όμως – διευκρίνισε – οποιαδήποτε λύση αλλά λύση που θα τερματίζει την κατοχή και θα στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Αυτή την λύση δηλαδή, συνέχισε, που εμποδίζει η κατοχική Τουρκία. Απαντώντας στις δηλώσεις του Ντερβις Ερογλου για το θέμα, ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι η θρασύτητα του κατοχικού ηγέτη δεν έχει όρια.

Μας προειδοποιεί, είπε, ότι η παρούσα διαδικασία διαπραγματεύσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού καθορίζοντας μάλιστα και χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2014.

Δυστυχώς, συνέχισε, με την κάκιστη, ανεπαρκή και επικίνδυνη, όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου δόθηκε η δυνατότητα στην Τουρκική πλευρά να στρεψοδικεί και στην Τουρκία να παρουσιάζεται ως ο καλόπιστος και ως ο ουδέτερος τρίτος ο οποίος μάλιστα επείγεται για λύση.

Σαράντα χρόνια αδιέξοδων και αναποτελεσματικών χειρισμών, συνέχισε, πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε μια πολιτική που θα προβάλλει το κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις. Ως πρόβλημα εισβολής-κατοχής, με το αδιαπραγμάτευτο αίτημα τερματισμού της Τουρκικής επιδρομής και συμμόρφωσης της Τουρκίας με το Διεθνές Δίκαιο, κατέληξε ο κ. Ομήρου .