Ομήρου: Η ΕΔΕΚ δεν θα στηρίξει μνημονιακές πολιτικές κατά της εθνικής κυριαρχίας

Tο αποτέλεσμα των εκλογών έχει αποδείξει την ορθότητα των πολιτικών επιλογών της ΕΔΕΚ, καθώς και τις πρόσθετες ευθύνες που επωμίζεται το κόμμα στον ενδιάμεσο χώρο, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Ομήρου, για να προσθέσει ότι δεν θα στηρίξει μνημονιακές πολιτικές που ακρωτηριάζουν την εθνική κυριαρχία και βαθαίνουν την ύφεση.

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα στηρίξουμε πολιτικές με τις οποίες συμφωνούμε. Πολιτικές για ουσιαστική επανατοποθέτηση του Κυπριακού που θα βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο και θα θέτει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της».

Η ΕΔΕΚ, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου,  θα επιμείνει σε αναδιαμόρφωση της στρατηγικής στο εθνικό θέμα, ώστε να τοποθετείται στην ορθή βάση της εισβολής, κατοχής και παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Ως προς την οικονομική πολιτική, τόνισε ότι η ΕΔΕΚ  θα στηρίξει πολιτικές για την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για κοινωνική συνοχή και για γρήγορη έξοδο από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αντιτασσόμενοι στην εφαρμογή
«νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα φορτώνουν τα βάρη στους μη προνομιούχους και θα στρέφονται σε μονόπλευρη λιτότητα και εξουθενωτική δημοσιονομική πειθαρχία».

Η ΕΔΕΚ διαβεβαιώνει το λαό μας ότι θα δώσει το παρών της στη νέα περίοδο και θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις για την εθνική δικαίωση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την κοινωνική προκοπή, κατέληξε ο κ. Ομήρου.