Ομήρου: Δέσμευση προσήλωσης για συνεργασία νομοθετικής-εκτελεστικής εξουσίας

Την απόλυτη προσήλωσή του για την αρμονική συνεργασία της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, κατά την τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

“Η συνεργασία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας επιβάλλεται από τις τεράστιες προκλήσεις, που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.».

Ο κ. Ομήρου τόνισε:

“Το Κυπριακό πρόβλημα, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας παραμένει σε στασιμότητα και απαιτείται συνεχής προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Μια λύση η οποία να διασφαλίζει τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την ενότητα της χώρας και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Παράλληλα η δεινή κατάσταση της οικονομίας απαιτεί δράση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη, προώθηση της ανάπτυξης και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Ο λαός μας, στις προεδρικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου εξέφρασε τη θέλησή του αναδεικνύοντας στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας τον κ. Νίκο Αναστασιάδη και από μέρους όλων των Βουλευτών, όλων των πλευρών της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στον κ. Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εκλογή του κ. Νίκου Αναστασιάδη αποτελεί κορύφωση της μακρόχρονης προσφοράς του στο δημόσιο βίο.  Υπηρέτησε για 32 ολόκληρα έτη τη Βουλή των Αντιπροσώπων ως μέλος του Σώματος, ως ηγέτης κόμματος και ως πρόεδρος Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Εκπροσώπησε τη Βουλή σε πλείστες όσες διακοινοβουλευτικές αποστολές και υπήρξε επικεφαλής αντιπροσωπειών στη Διακοινοβουλευτική Ένωση και άλλους Οργανισμούς”.