Ολυμπιακός VS ΑΠΟΕΛ 2-3, Εθνικός Vs Απόλλων 1-4, Ερμής Vs Άρης 4-1 (Videos)

Με τέρμα του Νικόλα Ιωάννου στο 6ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, το ΑΠΟΕΛ νίκησε με 3-2 τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο Στάδιο και τερμάτισε στην 1η θέση με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Δραματικός ο αγώνας στο Μακάρειο με το ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 0-1 και 1-2 με τους Σάλαϊ στο 33′ και Ντελατόρε στο 78′ και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές με τους Σωτηρίου (50′) και Τόρες (90’+3). Τελικά ο Νικόλας Ιωάννου σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα και το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε την Α’ φάση πρώτο με 63 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 12ο με 20 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=solnvuvQ6QQ

Στη δεύτερη θέση με 61 βαθμούς τερμάτισε ο Απόλλωνας που νίκησε με 4-1 εκτός έδρας τον Εθνικό ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Α’ Κατηγορία.

Τα τέρματα του Απόλλωνα πέτυχαν οι Σκέμπρι (10′), Σαρδινέρο (32′), Ζελάγια (44′ πέναλτι) και Μάρκοβιτς (90΄) ενώ για τον Εθνικό είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2 ο Μιχάλης Χαραλάμπους στο 41′.

Μετά τα αποτελέσματα αυτά, στην πρώτη αγωνιστική της Β΄ φάσης το ΑΠΟΕΛ θα παίξει με την Ομόνοια ως τυπικά φιλοξενούμενο ενώ ο Απόλλωνας θα αγωνιστεί με την ΑΕΛ ως τυπικά γηπεδούχος.

Ο Ερμής νίκησε με 4-1 τον Άρη από τέρματα των Ζαχάρια (18′), Μοντέιρο (32′), Κυπριανού (52′) και Κωνσταντίνου (74′) και ανέβηκε στους 30 βαθμούς. Για τον Άρη που σκόραρε ο Ιονίτσα με πέναλτι λίγο πριν το τέλος, αυτό ήταν το τελευταίο του φετινό παιχνίδι αφού υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία.