ΟΛΤΕΚ: Σε αναμονή για τις θέσεις του Υπουργείου σχετικά με τα Τεχνολογικά μαθήματα

Έπειτα από την επιβολή παραπόνου από μαθητή, η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ), όπως και η Επίτροπος Διοικήσεως αναμένουν τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη διδασκαλία των τεχνολογικών μαθημάτων στα Ενιαία Λύκεια.

Σε δήλωση της η ΟΛΤΕΚ, επισημαίνει το γεγονός ότι : “Κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, η Επίτροπος έχει ζητήσει τρεις φορές από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να υποβάλει γραπτώς τις θέσεις του, αλλά ακόμη περιμένει”.

Στην ανακοίνωση της ΟΛΤΕΚ αναφέρεται πως: “Η διδασκαλία των μαθημάτων των Γραφικών Τεχνών και του Αρχιτεκτονικού – Τεχνικού Σχεδίου αποτελούν δύο θέματα, στα οποία το Υπουργείο Παιδείας, υπό την ασφυκτική πίεση και εκβιασμό της ΟΕΛΜΕΚ, αποφεύγει συστηματικά να ασχοληθεί και τα παραπέμπει από σύσκεψή σε επιτροπή και από επιτροπή σε σύσκεψη”.

Ενώ τέλος τονίζει μεταξύ άλλων πως σε λίγες μέρες :”Οι μαθητές θα κάνουν τις επιλογές των μαθημάτων και φυσικά με την `καθοδήγηση` των συμβούλων θα οδηγηθούν και πάλιν σε επιλογές που βολεύουν συντεχνιακά συμφέροντα και όχι το συμφέρον των μαθητών, τοποθετώντας έτσι ολοφάνερα τους μαθητές σε δεύτερη μοίρα και πλήττοντας την ποιότητα της παρεχόμενης προς αυτούς εκπαίδευσης”.