Ολονύκτιο θρίλερ με τη Τρόικα χωρίς συμφωνία

Σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη του οικονομικού επιτελείου με τη Τρόικα, χωρίς όμως να καταλήξουν σε συμφωνία/

Η συζήτηση έληξε γύρω στις 7 το πρώι και ορίστηκε νέο ραντεβού Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους θεσμούς για τις 3 το μεσημέρι.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα “κόκκινα δάνεια” αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Ο υπουργός επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό και πως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς. «’Εχουμε φτάσει κοντά» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά αφορολόγητο κάτω από τα 9.100‎ ευρώ, παρότι οι θεσμοί ζητούν αφορολόγητο στα 8.180 ευρώ. Για τη διαπραγμάτευση η ίδια πηγή τόνιζε ότι το διακύβευμα στην παρούσα φάση είναι να συμφωνηθεί ένα κοινό πακέτο μέτρων με ΕΕ και ΔΝΤ. Σε ότι αφορά την απόδοση των μέτρων, θα πρέπει να συμφωνηθεί με την ΕΕ ότι φτάνει τα 5,4 δισ ευρώ έτσι θα υπάρχει συμφωνία στις 22 Απριλίου.