Ολοκληρώνεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπαν κορυφαία στελέχη

Με την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου του κόμματος θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ομιλία του χθες βράδυ απο το βήμα της συνδιάσκεψης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι το κόμμα οφείλει, δεδομένων των ιστορικών προκλήσεων που έχει μπροστά της η αριστερά, να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

O Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία για ένα κόμμα πλουραλιστικό, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και ενωμένο, ενώ χαρακτήρισε τη διακήρυξη του κόμματος ως ένα απο τα πλέον σημαντικά κείμενα της ελληνικής Αριστεράς.

Ο βουλευτής Δ. Στρατούλης  διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του και θέλει και μπορεί να κυβερνήσει, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί εύκολες συνταγές του παρελθόντος και χαρακτήρισε τη Συνδιάσκεψη ως ένα ποιοτικό άλμα με στόχο τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, την αριστερά του 21ου αιώνα.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει απο τις 14.00 έως τις 19.00.