Ολοκληρώθηκε με εντάσεις η έκτακτη σύσκεψη για τις δράσεις αποκατάστασης της “χαμένης αξιοπιστίας”

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη συζήτηση αλλά και αντιπαραθέσεις στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν απέναντι στο μπαράζ δηλώσεων και άρθρων κατά της Κύπρου περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με την αποστολή αντιπροσωπείας στις «εχθρικές» χώρες.

Κυβέρνηση και κόμματα θα αρχίσουν να επαφές με όμορα κόμματα στις χώρες – μέλη της ΕΕ. Το θέμα θα τεθεί και στο περιθώριο της διάσκεψης των προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο στις 27 και 28 Ιανουαρίου.

Θα τεθεί επίσης στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το ευρωπαϊκό εξάμηνο στο Ευρωκοινοβούλιο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 28 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Σημείο αντιπαράθεσης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ήταν ο χρόνος της αποστολής, για τον οποίο διαφώνησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης και ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων , Γιώργος Περδίκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι η Κύπρος δεν θα σηκώσει τη λευκή σημαία της παράδοσης και ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.