Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία- Δεν έγιναν δεκτές οι αντιρρήσεις συνταγματικότητας

Με υψηλούς τόνους ξεκίνησε για δεύτερη φορά η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, μετά απο διακοπή μίας σχεδόν ώρας με στόχο να συγκεντρωθούν οι βουλευτές για την ονομαστική ψηφοφορία, μετά απο την ένσταση για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου απο την αντιπολίτευση.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και οι αντιρρήσεις περί συνταγματικότητας δεν έγιναν δεκτές.

Τέσσερις περίπου ώρες ολοκληρώθηκαν απο την προγραμματισμένη έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια και παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για τοποθετήσεις επι του νομοσχεδίου, η συζήτηση επι του νομοσχεδίου μόλις ξεκίνησε.

Τι προηγήθηκε της ψηφοφορίας

Ο Αλέξης Τσίπρας με την επανέναρξη της συζήτησης πήρε το λόγο καταγγέλοντας το προεδρίο της Βουλής ότι δεν υπήρχε λόγος να προβεί σε απόφαση για ονομαστική ψηφοφορία αφού πρίν τη διακοπή της συνεδρίασης υπήρχε ήδη η απαιτούμενη πλειοψηφία στην αίθουσα, απο τους βουλευτές που ψήφισαν επι της ενστάσεως με έγερση των χειρών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μειμαράκη ότι δεν τηρεί τον κανονισμό και απέσυρε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία.  Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε απο την ψηφοφορία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε στην ομιλία του και ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ αμέσως μετά απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε πως “Υπάρχει κανονισμός, υπάρχει το Σύνταγμα. Στις φανερές ψηφοφορίες τεκμαίρεται η αρχή της δεδηλωμένης που στηρίζει τη βουλή.. Η απόφαση λαμβάνεται με έγερση των χειρών και ως εκ του περισσού γίνεται ονομαστική ψηφοφορία.”