Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μια αφετηρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών”, δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. “Η ανάσχεση της ύφεσης και οι ρυθμοί ανάπτυξης  μπορούν  να πείσουν ότι υπάρχει προοπτική..Έχει αλλάξει το κλίμα, πρέπει οι Ελληνες να είναι πιο σίγουροι, ξέρουμε τις δυσκολίες, όμως η χώρα έχει σταθεί όρθια και μπορεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος” υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και έθεσε ως άμεσους στόχους την ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «και όχι των τραπεζιτών» και τη ρευστότητα στην αγορά.

“Είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, “Η χώρα παραμένει στην Ευρωζώνη… Βεβαίως τα αποτελέσματα πρέπει να ακολουθηθούν απο μια αναπτυξιακή διαδικασία” τόνισε.

Ερωτηθείς για το εαν τέθηκε το θέμα του ανασχηματισμού είπε πως “Δεν υπήρξε καμία απολύτως συζήτηση. Δεν μας απασχόλησε ούτε κατ’ ελάχιστο ένας ανασχηματισμός. Δεν ετέθη τέτοιο θέμα με την οποιαδήποτε εκδοχή του”.

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Ελλάδα στο Eurogroup. Ο υπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε αισιόδοξος για το ζήτημα της επαναγοράς ομολόγων και τόνισε ότι “τίποτα δεν έιναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε πάντα”.

“Θα γίνει επαναγορά ομολόγων” σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ για το θέμα.