Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 10πμ αύριο, έχει ορισθεί το ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Πριν τη σύσκεψη, είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, δήλωσε αναφερόμενος στο θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων και τις επαφές με την τρόικα, ότι «Προσεχόμαστε με κοινή θέση για το ειδικό τέλος ακινήτων».

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΔΗΜΑΡ, ανέφεραν ότι θα αντικατασταθεί από τον Ενιαίο Φόρο ακινήτων και θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, τόνισαν ότι ο μηχανισμός είσπραξης θα παραμείνει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ αλλά και ο μηχανισμός των εφοριών όσον αφορά ηλεκτροδοτούμενες και πρόσθετες ιδιοκτησίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα υπάρξει κάποιο αφορολόγητο όριο ενώ και κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο νέος ενιαίος φόρος θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες. Να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις τους οι δύο αρχηγοί τόνισαν ότι δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα, πέραν των εκκρεμοτήτων ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε με αφορμή και τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ότι αυτή την κυβέρνηση δεν τη χαρίζουμε στη ΝΔ ή σε κανέναν άλλον, χαρακτηρίζοντας αστεία και προσβλητικά τα όσα λέγονται πως ο ίδιος ενδιαφέρεται για τη δική του συμμετοχή.