Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση στο Μαξίμου σχετικά με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης, μεταξύ του Πρωθυπουργού και των εμπλεκόμενων υπουργών. Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση για το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων και την κατάθεση των μέτρων.Στη συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων πριν το Euro Working Group της Δευτέρας και την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup της Τετάρτης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο για να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών έστω και προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, με την εμπλοκή στα εργασιακά να συνεχίζει να αποτελεί βασικό τροχοπέδι. Την Τετάρτη όπως όλα δείχνουν θα γίνει η κατάθεση του προϋπολογισμού.

Ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε αισιόδοξος για τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜ.ΑΡ  και υποστήριξε πως υπήρξε μεγάλη πρόοδος όσον αφορά στις εκκρεμότητες για τα προαπαιτούμενα.

Την ίδια ώρα , ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη δήλωσε πως ” υπήρξε μια συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης, ώστε μέχρι το Eurogroup να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί στη Βουλή όλες οι διατάξεις, που πρέπει να έχουν ψηφιστεί”.

Εν τω μεταξύ, συνεχής είναι η επικοινωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν συμφωνία.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την αμερικανική πρωτεύουσα δηλώνοντας πως όταν διαμορφωθεί το πακέτο των μέτρων  “θα υπάρξει θετική αντίδραση διεθνώς και υποστήριξη προς την Ελλάδα.”.

 

Check Also

Eλλάδα: Ενθαρρυντικά στοιχεία… 120.000 εμβολιασμοί σε 24 ώρες

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, τη …

Ελλάδα: Άγριο bullying σε βάρος 8χρονου μαθητή από τρεις συμμαθητές του – Στο νοσοκομείο…

Μήνυση για άγριο bullying σε βάρος ενός 8χρονου μαθητή του Δημοτικού από τρεις συμμαθητές του, …