Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τζόναθαν Κόεν

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση κράτησε για περίπου μια ώρα και σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού ο κ. Κόεν ανέφερε πως “χαίρομαι που είμαι στην Κύπρο. Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση για το επίπεδο των σχέσεων των χωρών μας”.

 

Από την άλλη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δικές του δηλώσεις, σημείωσε πως τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν ασφάλειας και άμυνας, ενώ επισήμανε πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον ρόλο που μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να διαδραματίσει στην περιοχή ως παροχέας ασφάλειας. Συζήτηση είπε έγινε και για τις τριμερής συνεργασίες που συνάπτονται.

Επίσης το κυπριακό ήταν σε επίκεντρο της συζήτησης των δύο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά την θέση της Λευκωσίας για την ανάγκη να γίνει κατάλληλη προεργασία ώστε μια διάσκεψη στο κυπριακό να μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Να επισημάνουμε πως στις 5:30 το απόγευμα, ο κ Κόεν θα μεταβεί στα κατεχόμενα για να πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Τ/Κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.