Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση των συστημάτων πρώην Τρ. Κύπρου με Τρ. Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η ενοποίηση των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της πρώην Τράπεζας Κύπρου στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορική του Ομίλου.

Η εργασία ολοκληρώθηκε κατά το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Οκτωβρίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου, οι πελάτες και των δύο τραπεζών εξυπηρετούνται πλέον από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 860 καταστημάτων, των 2.200 ΑΤΜs και των 386 μηχανημάτων Easypay.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών συναλλαγών διεξάγονται δια μέσου της πλατφόρμας ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank και δια μέσου των υπολοίπων ηλεκτρονικών καναλιών εξυπηρέτησης που διέθετε ήδη η Τράπεζα Πειραιώς.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι η ενοποίηση των συστημάτων του δικτύου των δύο τραπεζών είναι το τρίτο βήμα στην πορεία ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των υπολοίπων τραπεζών που εξαγόρασε η Τράπεζα Πειραιώς (προηγήθηκαν οι ανάλογες διαδικασίες με την πρώην Ελληνική Τράπεζα και με την πρώην Atebank). Απομένει να ολοκληρωθεί η ανάλογη διαδικασία και με το πρώην δίκτυο καταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.