Ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα οι έρευνες στη Κόκκινη λίμνη

Άκαρπες οι σημερινές έρευνες της ΕΜΑΚ στη Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.

Συνεχίστηκαν και σήμερα για 16η μέρα οι έρευνες για τη δολοφονική δράση του αδίστακτου 35χρονου στρατιωτικού με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Ο κατάσ συρροήν δολοφόνος ομολόγησε μέχρι στιγμής ότι σκότωσε 5 γυναίκες και 2 ανήλικα κοριτσάκια. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 4 θυμάτων ενώ γίνονται έρευνες για να ενοπιστούν οι σοροί των δύο κοριτσιών και άλλης μίας γυναίκας.

Σαρωτικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν και σήμερα, στη Κόκκινη Λίμνη, όπου έγινε προσπάθεια ανάσυρσης και της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί ενώ παράλληλα έρευνες γίνονται και στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου μέχρι αργά το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα.

Όπως δήλωσε σήμερα από το σημείο των ερευνών  ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί  οτιδήποτε από τις έρευνες στη λίμνη,  σημειώνοντας ότι η ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη παραμένει εμπόδιο.

Αναφερόμενος στο σύστημα sonar, που φθάνει στην Κύπρο την Παρασκευή, ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως θα συμβάλει στην επιχείρηση από το Σάββατο.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ξεκαθάρισε πως το αντικείμενο που έχει ανευρεθεί στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου και έχει σταλεί για εξετάσεις δεν πρόκειται για δέρμα.

“Είπα απλά πως είναι κάτι που δεν συνάδει με το περιβάλλον”, τόνισε.

Κατά τις έρευνες στη Κόκκινη Λίμνη, εξετάστηκαν σήμερα τα σημεία που υπέδειξε ο 35χρονος και μέλη της ΕΜΑΚ τοποθέτησαν σημαδούρα.

Η μειωμένη ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη, δυσχεραίνει το έργο ερευνών, με αποτέλεσμα οι σημερινές έρευνες να φθάνουν στο τέλος τους χωρίς αποτέλεσμα.

Η ορατότητα στη Λίμνη είναι πολύ χαμηλή και δεν κατέστη δυνατόν να κατέλθει δύτης με τη χρήση σκαφάνδρου στο σημείο.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο.

Αύριο η ομάδα των πέντε βρετανών εμπειρογνωμόνων  αναμένεται να έχει συνάντηση με την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν.