Ολοκλήρωση της παρούσας φάσης των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου τελείωσε γύρω στις 14.50, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα των ΗΕ.

Περίπου τρεισήμισι ώρες διάρκεσε η συνάντηση. Ακολούθως οι δύο ηγέτες αναχώρησαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβις Έρογλου συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Η κ. Μπάτενχαϊμ είπε ότι οι δυο πλευρές συζήτησαν επίσης και το θέμα της αναβίωσης των τεχνικών επιτροπών και πιθανά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και άλλα ουσιώδη θέματα που σχετίζονται με άλλα κεφάλαια.

Σε δήλωση της η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ είπε ότι η πολύωρη συνάντηση διεξήχηκε σε εποικοδομητικό κλίμα. Επίσης ανακοίνωσε εκ μέρους τους ότι αποφασίστηκε να συναντώνται δύο φορές τον μήνα. Οι επόμενες δύο συναντήσεις έχουν ορισθεί για τις 23 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προέβη σε κάποια δήλωση προς τους δημοσιογράφους.