’Ολοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές στηρίζουν τη Στέλλα Κυριακίδου

Όλοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές, στηρίζουν την υποψηφιότητα της Στέλλας Κυριακίδου για τη θέση της Επιτρόπου Υγείας.

Οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές, Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς του ΕΛΚ, Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιλζίγιουρεκ της GUE, Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης της ομάδας S&D στο πλαίσιο συζήτησης στρογυυλής τραπέζης με ομάδα δημοσιογράφων που βρίσκονται στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο για να παρακολουθήσουν την ακρόαση της Στέλλας Κυριακίδου, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους και τη στήριξη τους στην υποψηφιότητά της.

Και οι έξι ευρωβουλευτές, εξέφρασαν την άποψη ότι η Στέλλα Κυριακίδου  θα πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή και από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στην τελική αξιολόγηση και θα είναι η νέα Κύπρια Επίτροπος.

Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και ανέφεραν ότι Στέλλα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και θα περάσει άνετα από την Επιτροπή.

Παπαδάκης:« Η Στέλλα Κυριακίδου δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. «Είναι προετοιμασμένη, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις πχ. για την πρόσβαση στα φάρμακα», αλλά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Είναι, συνέχισε, «σημαντικό χαρτοφυλάκιο και νομίζω ότι αν το διαχειριστεί σωστά έχει να παραδώσει έργο».

Μαυρίδης: Νομίζω θα εγκριθεί άνετα, ήταν το σχόλιο του Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Γιώργος Γεωργίου: «Θα περάσει εύκολα. Και οι έξι στο βαθμό που μπορέσαμε θα συμβάλουμε, διότι η κ. Κυριακίδου είναι άνθρωπος συνετός, ψύχραιμος, ευαίσθητος το χαρτοφυλάκιο είναι σημαντικό και μπορεί να συμβάλει και για το ΓεΣΥ και στη νέα πρωτοβουλία για καρκίνο»

Νιαζί Κιζιλγιουρρεκ: Ολοι, και οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές συμφωνήσαμε να στηρίξουμε την Σ. Κυριακίδου για Επίτροπο

Λευτέρης Χριστοφόρου:«Θεωρώ ότι είναι πολύ αξιόλογη η υποψηφιότητα της. Δεν υπήρξε αρνητικό σχόλιο από καμιά πλευρά. Εχει στήριξη του ΕΛΚ, Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει αυτή τη «δοκιμασία» και αναμένω να πάρει μια πλατιά έγκριση».

Φουρλάς: «Είναι ευλογία να είναι η Στέλλα Κυριακίδου στην Κομισιόν», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς. Στο ΕΛΚ, συνέχισε, «υπάρχει θετικότατη εικόνα και όπως ακούω και στα άλλα κόμματα».