Ολι Ρεν:«ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης» της ελληνικής οικονομίας

Για ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014 κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ, σε δήλωσή του με αφορμή τη δημοσιοποίηση σήμερα της 5ης έκθεσης της Task Force για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου Όλι Ρεν, αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ: «Ενώ έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναμένουμε επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, ιδίως τον δραματικά υψηλό αριθμό των ανέργων. Το πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής αποσκοπεί στη βιώσιμη ανάκαμψη όσον αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και η Ομάδα Δράσης εργάζεται σκληρά για να στηρίξει τις ελληνικές Αρχές στην εφαρμογή του. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρατηρείται μεγάλη βελτίωση στην αξιοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από την Ελλάδα, η οποία αποτελεί σημαντική πηγή επενδύσεων αυτή τη στιγμή».

Η έκθεση της Task Force (επικεφαλής ο Χορστ Ράιχενμπαχ) καταγράφει σημαντική πρόοδο σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για την οικονομία, όπως η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, η είσπραξη των φόρων, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ανώτατος αξιωματούχος της Κομισιόν απέδωσε εύσημα στην κυβέρνηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.