Ολάντ: Είμαι στην υπηρεσία των φτωχών

Απαντώντας  στην πρώην σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, που από τις σελίδες του αυτοβιογραφικού βιβλίου της τον κατηγόρησε ότι δεν συμπαθεί τους φτωχούς, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, απάντησε προσθέτοντας ότι παρά τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως το τέλος της θητείας του το 2017.

Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας, ο Φρανσουά Ολάντ είπε: “Είμαι στην υπηρεσία των φτωχότερων, αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου”.

Αντιδρώντας για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία αυτή την εβδομάδα του βιβλίου της Τριερβελέρ, με την οποία χώρισαν τον Ιανουάριο, ο Ολάντ κατήγγειλε τις επιθέσεις που περιέχονται σε αυτό.

“Δεν θα δεχθώ ποτέ να αμφισβητηθούν αυτά που αποτελούν δεσμεύσεις ολόκληρης της ζωής μου, αυτά στα οποία έχω βασίσει την πολιτική μου ζωή, τις δεσμεύσεις μου, τις ευθύνες μου, την αποστολή που ασκώ”, υπογράμμισε.

Στο βιβλίο της η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας υποστηρίζει ότι ο Ολάντ αποκαλεί τους φτωχούς “ξεδοντιάρηδες” και είναι πολύ “υπερήφανος για το ευφυολόγημα του” αυτό.

“Δεν θα επιτρέψω ποτέ να αμφισβητηθούν οι ενέργειές μου στην υπηρεσία των Γάλλων και κυρίως η ανθρώπινη σχέση που έχω με τους πιο ευάλωτους, τους πιο ταπεινούς, τους πιο σεμνούς, τους πιο φτωχούς, διότι είμαι στην υπηρεσία τους και επειδή είναι ο λόγος ύπαρξής μου, πολύ απλά ο λόγος ύπαρξής μου”, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Παράλληλα σχολιάζοντας το χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας του, που σύμφωνα με δημοσκόπηση έπεσε τον Αύγουστο στο 13%, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησης.

“Εκλέχθηκα από τον γαλλικό λαό για πέντε χρόνια. Είμαι στη μέση της θητείας μου”, επεσήμανε ο Ολάντ. “Δεν υπάρχει καμία δημοσκόπηση, όσο δύσκολη και να είναι που μπορεί να διακόψει την αποστολή που έχει δώσει ο λαός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, πρόσθεσε. “Καθήκον μου είναι να μην υποκύψω μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση και να επιλύσω τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία”, κατέληξε ο Ολάντ.