Ολάντ: Έρχομαι να χαιρετίσω την επιτυχία της Ελλάδας ύστερα από τόσα χρόνια λιτότητας

«Έρχομαι να χαιρετίσω την επιτυχία της Ελλάδας ύστερα από τόσα χρόνια λιτότητας. Θέλω να επιβεβαιώσω στους Έλληνες την αφοσίωσή μου, και της Γαλλίας, και να τους πω πάνω απ’ όλα ότι η Ευρώπη του αύριο, η οποία πρέπει να πάει πιο γρήγορα, πιο μακριά με λίγες χώρες μόνο, δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτούς».

Αυτό λέει ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ενόψει της σημερινής επίσκεψής του στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Ο Ολάντ ετοιμάζει την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. Μετά την απόφασή του, τον Δεκέμβριο του 2016, να μη συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές, είχε μπει για λίγο στο περιθώριο. Οι Γάλλοι τον ανακάλυψαν ξανά όταν εκδόθηκε το βιβλίο του «Μαθήματα εξουσίας» πριν από έξι μήνες. Ο ίδιος απαντάει ότι δεν έχει φύγει ποτέ από την πολιτική σκηνή, ότι είναι πάντα παρών για να σχολιάσει την κατάσταση των Γάλλων και να ασκήσει σφοδρή κριτική στον Εμμανουέλ Μακρόν.