Οκτώ Κύπριοι αθλητές στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Οκτώ Κύπριοι αθλητές λαμβάνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που πραγματοποιείται μεταξύ 14 – 15 Ιουλίου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας με τη συμμετοχή 2300 περίπου αθλητών από 50 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής οι οκτώ αθλητές και αθλήτριες της κυπριακής αποστολής θα αγωνιστούν στο στίβο, τη γυμναστική και το τζούντο.

Όπως αναφέρεται τη Δευτέρα, οπότε και αρχίζει το αγωνιστικό μέρος, η Σκεύη Ανδρέου αγωνίζεται στα 100μ. και η Καλλιόπη Κουντουρή στα 400μ., στα προκριματικά.

«Ύστερα από την επιτυχία της κατάκτησης του αργυρού μεταλλίου στους πρόσφατους Μεσογειακούς αγώνες με την ομάδα 4Χ100 Γυναικών, η Ανδρέου βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και στοχεύει ακόμη και στο βάθρο», γράφει η ανακοίνωση.

Κατεβαίνει στον αγώνα έχοντας καλύτερη επίδοση το 10.90 που είναι η 2η καλύτερη μεταξύ των 28 αθλητριών που συμμετέχουν στον αγώνα.

Θα αγωνιστεί στη 2η σειρά (από τις τέσσερις συνολικά) και ο δικός της προκριματικός είναι προγραμματισμένος για τις 16.15.

Την Τρίτη θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του αγωνίσματος.

Από την πλευρά της η Κουντούρη έχει την 6η καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που συμμετέχουν και ο αγώνας της θα αρχίσει στις 17.35.

Στον αγώνα συμμετέχουν 23 αθλήτριες που θα τρέξουν σε τρεις σειρές, από τις οποίες θα περάσουν στον τελικό της Τρίτης οι δύο πρώτες από κάθε σειρά καθώς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι και των τριών σειρών.

Η Κουντούρη θα τρέξει στη 2η σειρά στον 5ο διάδρομο με στόχο μία από τις δύο θέσεις που θα την οδηγήσουν απ’ ευθείας στον τελικό.

Μαζί με τις δύο αθλήτριες συνοδός προπονητής είναι ο Κυριάκος Κυριάκου.

Όπως αναφέρεται τα αγωνίσματα Στίβου θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο «Maarschalkensweerd» χωρητικότητας 2200 θεατών όπου διεξάγονται αποκλειστικά αγώνες στίβου.

Νωρίτερα, στις 13.00 η οργανωτική επιτροπή των αγώνων θα τιμήσει τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Δρ Ζακ Ρογκ, για την πολυετή προσφορά του. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση ο αθλητής της γυμναστικής Χαράλαμπος Μελαναρκίτης.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ο κ. Ζακ Ρογκ, πραγματοποιεί στο 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων την τελευταία του παρουσία σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, αφού τον προσεχή Σεπτέμβριο, ολοκληρώνεται η θητεία του.