Οι Financial Times στα χέρια του δημάρχου της Νέας Υόρκης

Σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει τον όμιλο The Financial Times Group, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Mπλούμπεργκ, σύμφωνα με πληροφορίες στενών συνεργατών του. Στον ισχυρό όμιλο ανήκουν εκτός από την πιο έγκυρη παγκοσμίως οικονομική εφημερίδα και το 50% των μετοχών του περιοδικού Economist.

Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times και «επιβεβαιώνεται» εν μέρει από την αποχώρηση ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών της Pearson Plc, που εκδίδει τους FT,γεγονός που ενισχύει τις φήμες ότι η εφημερίδα θα πωληθεί. Από την πλευρά τους οι ΝΥΤ επικαλούνται τραπεζικές πηγές που θέλουν την πώληση να γίνεται στις αρχές του νέου χρόνου.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους, ο όμιλος The Financial Times Group κοστίζει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και η Bloomberg LP, εταιρεία του δημάρχου, είναι σε θέση να διαθέσει το ποσό αυτό καθώς το 2011 είχε έσοδα 7,6 δισεκατομμύρια.
Σύμβουλοι του Μπλούμπεργκ αλλά και αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως εξυπνότερη κίνηση θα ήταν η αγορά ενός ηλεκτρονικού μέσου μαζικής ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα LinkedIn.

Εκπρόσωπος
του δημάρχου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.