Οι Anonymous ξεκίνησαν τον πόλεμο κατά του Isis – Κατέλαβαν 10.000 λογαριασμούς και σελίδες… (Video)

Στο πρώτο διαδικτυακό χτύπημά τους στο Ισλαμικό Κράτος προχώρησαν οι χακτιβιστές Anonymous, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για κήρυξη πολέμου στους τζιχαντιστές με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε από τους Anonymous στην ιστοσελίδα Pastebin αναφέρεται ότι «είμαστε Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι. Είμαστε hackers και ακτιβιστές. Είμαστε φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, είμαστε ο γείτονας σας. Προερχόμαστε από όλες τις φυλές. Να θυμάστε πως όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι πραγματικοί Μουσουλμάνοι. Θα σας κυνηγήσουμε, θα σας αποκλείσουμε από το διαδίκτυο, θα σας ρίξουμε τις ιστοσελίδες, το ίντερνετ μας ανήκει και δεν ξεχνάμε. Για αυτόν το λόγο ήδη 900 λογαριασμοί του Twitter που σχετίζονται με το ISIS και το Daesh έχουν “κατέβει”».

Όπως είχαν προαναγγείλει, οι Anonymous άρχισαν τον δικό τους πόλεμο εναντίον του ISIS και των τζιχαντιστών, μετά και την επίθεση στο Παρίσι.

Κάτω από την «ομπρέλα» του #OpParis, στο Twitter, στο #opIceISIS οι κυβερνο-ακτιβιστές Anonymous διαρρέουν στοιχεία λογαριασμών τζιχαντιστών και καλούν όποιον διαθέτει κι άλλα να εμπλουτίσει τον κατάλογό τους.

«Φακελώνουν» μάλιστα τους τζιχαντιστές με βάση τη δραστηριότητά τους στα social media.1

Ήδη έχουν καταλάβει δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς, πολλοί έχουν κλείσει, ενώ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, αν και οι «αρνητές» της κίνησής τους υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο χάνονται πολύτιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να αντλήσουν οι αρχές από τα accounts.