Οι 78 δισεκατομμυριούχοι της νέας γενιάς (millennials)

Το να γίνεις δισεκατομμυριούχος για το μεγαλύτερο ποσοστό των super-rich που το καταφέρνουν παγκοσμίως απαιτεί χρόνο. Αυτό δεν ισχύει για μια μερίδα νέων που καταφέρνουν να χτίσουν μια αυτοκρατορία πριν καν κλείσουν τα 38 τους χρόνια. Είναι οι millennials billionaires, οι δισεκατομμυριούχοι της νέας γενιάς, που εξασφάλισαν κάτι που άλλοι ονειρεύονται μέχρι τα βαθιά γεράματα..μια θέση στη «χρυσή» λίστα τoυ περιοδικού Forbes.

Το PhysicalGold.com πέρασε από «ακτινογραφία» τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Forbes για τους millennials billionaires, με σκοπό να διαπιστώσει ποιες βιομηχανίες αναδεικνύουν την νέα γενιά κροίσων, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Ο κλάδος της τεχνολογίας στην κορυφή
Όπως είναι αναμενόμενο, ο τεχνολογικός κλάδος κατέχει την πρωτιά, με διαφορά μάλιστα, καθώς απασχολεί 28 millennial billionaires, η συνολική καθαρή αξία των οποίων φτάνει στο ποσό των 254,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεύτερος στην κατάταξη έρχεται ο χρηματοοικονομικός και επενδυτικός κλάδος που ανέδειξε οκτώ millennial billionaires, με συνολική καθαρή αξία στα 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την τρίτη θέση, με 6 νέους δισεκατομμυριούχους έκαστος, μοιράζονται οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μόδας, της υγειονομικής περίθαλψης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με τον τελευταίο κλάδο να σημειώνει την υψηλότερη συνολική καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων του, που ανέρχεται στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι από τις βιομηχανίες κατασκευών και εφαρμοσμένης μηχανικής, τυχερών παιχνιδιών και καζίνο, εφοδιαστικής, αθλητισμού και τηλεπικοινωνιών δεν έχει αναδυθεί κανένας δισεκατομμυριούχος από τη νέα γενιά.

Η κατάταξη των 78 millennial billionaires
Συνολικά, υπάρχουν σήμερα 78 millennial billionaires στον κόσμο με τη συλλογική καθαρή τους αξία να εκτοξεύεται στο αμύθητο ποσό των 418,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι 4 πλουσιότεροι millennials προέρχονται από τον κλάδο της τεχνολογίας, και μάλιστα είναι ιδρυτές μιας τεχνολογικής πλατφόρμας. Το «θρόνο» του πλουσιότερου νέου στον κόσμο διατηρεί για ακόμη μια χρονιά, με συγκλονιστική, μάλιστα, διαφορά, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, με καθαρή αξία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Zhang Yiming, ο ιδρυτής της πλατφόρμας «ByteDance», η καθαρή αξία του οποίου υπολογίζεται στα 35,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τρίτη και τέταρτη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων millennial billionaires ανήκει στον Ντάστιν Μόσκοβιτζ, Διευθύνων Σύμβουλο της εφαρμογής διαχείρισης εργασίας “Asana”, με καθαρή αξία στα 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολουθεί, σε απόσταση αναπνοής, ο Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων “Telegram”, με 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλα τρία ονόματα millennial billionaires που άνθισαν στον τεχνολογικό τομέα είναι ο Μπόμπι Μέρφι, συνιδρυτής της Snap Inc, ο Έβαν Σπίγγελ, συνιδρυτής του Snapchat και ο Νέιθαν Μπλέχαρτσικ, CEO του Airbnb.
Από το χώρο της μόδας στην κατάταξη περιλαμβάνεται ο Λούκας Γουάλτον, ενώ από τον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης ξεχωρίζει ο 37χρονος δισεκατομμυριούχος Cheng Yixiao.

Ο νεότερος, ωστόσο, δισεκατομμυριούχος στον κόσμο είναι ο 26χρονος Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, μιας εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι 78 millennial billionaires βρίσκονται οι ΗΠΑ με ποσοστό 33,3% με την Κίνα να έρχεται στη δεύτερη θέση με 20,5%. Ακολουθούν η Γερμανία με 10,3%, η Ρωσία, το Χονγκ Κονγκ και η Βραζιλία με 5,1%, η Δανία και η Αυστραλία με 3,8%, η Σουηδία, η Ιρλανδία και ο Καναδάς με 2,6%, η Νορβηγία, η Ινδία, η Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,3 %.

Οι κλάδοι με τους περισσότερους millennial billionaires: