Οι ύποπτοι της Βοστώνης «είχαν ως επόμενο στόχο τη Νέα Υόρκη»

Τη Νέα Υόρκη είχαν ως επόμενο στόχο τους οι φερόμενοι ως δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι αδελφοί Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια νέα επίθεση στην Τάιμς Σκουέρ, προσθέτοντας ότι «είχαν κατασκευάσει πολλές άλλες βόμβες και γνωρίζουμε ότι είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτήν την επίθεση».

Ο Μπλούμπεργκ, που είχε στο πλευρό του τον επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι, σημείωσε ότι οι πληροφορίες αυτές τού μεταφέρθηκαν από τις αρχές της Βοστώνης που ερευνούν την υπόθεση, μετά τη δεύτερη ανάκριση του 19χρονου Τζοχάρ, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης.

Στη δεύτερη ανάκριση, σύμφωνα με τον Κέλι, «αποκάλυψε ότι αυτός και ο αδελφός του αποφάσισαν, χωρίς να το έχουν προμελετήσει, να θέσουν ως επόμενο στόχο τους την πλατεία Τάιμς Σκουέρ. Σκόπευαν να μεταβούν εκεί το ίδιο κιόλας βράδυ. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό κατέρρευσε όταν συνειδητοποίησαν ότι το όχημα το οποίο είχαν παραβιάσει, αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη να οδηγήσει, δεν είχε αρκετή βενζίνη ώστε να φτάσουν στον στόχο τους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι δύο άνδρες μετέφεραν μαζί τους έξι εκρηκτικές συσκευές. Όταν σταμάτησαν για να γεμίσουν με καύσιμα το αυτοκίνητο, ο οδηγός του οχήματος διέφυγε και ειδοποίησε τις αρχές.

Ο 19χρονος υποστήριξε στους ανακριτές ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν ο εγκέφαλος πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις και πως καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν εμπλέκεται σε αυτές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αδερφοί Τσαρνάεφ τοποθέτησαν και πυροδότησαν δύο βόμβες σε χύτρες ταχύτητας κοντά στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης, στις 15 Απριλίου. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν.