Οι υποδείξεις Χριστόφια στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

τρία πράγματα ζήτησε από τον Νίκο Αναστασιάδη ο απερχόμενος πρόεδρος, προτού αναχωρήσει από το προεδρικό μέγαρο. Ο κ. Χριστόφιας ζήτησε από τον “διάδοχό” του να δει με ευαισθησία το μέγα θέμα των αγνοουμένων και το ανθρωπιστικό ζήτημα των εγκλωβισμένων, τη διαφύλαξη του αρχείου των εκάστοτε Προέδρων της Δημοκρατίας και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο κ. Χριστόφιας είπε χαρακτηριστικά: “Δώσε ευθύνες για το θέμα των αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων και επέλεξε άτομο το οποίο πραγματικά θα ενδιαφέρεται διότι τα θέματα αυτά είναι καυτά. Και εύχομαι το συντομότερο το δυνατό να φύγει αυτός ο βραχνάς”, επίσης συμπλήρωσε: “Ένα άλλο θέμα το οποίο θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι όταν ο μ. Τ. Παπαδόπουλος ήρθε στο Προεδρικό παραπονέθηκε ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι δεν άφησαν αρχεία. Προσωπικά τον συμβούλευσα να πιέσει για την επιστροφή τους διότι είναι η ιστορία του τόπου μας. Ο Γιώργος Βασιλείου τα έστειλε σε δισκάκια. Απομένει ο Γλαύκος”.

Ο κ. Αναστασιάδης υπενθύμισε στον κ Χριστόφια ότι ο κ. Κληρίδης είχε παραδώσει στο Προεδρικό 54 κιβώτια με έγγραφα αρχείου αλλά υποσχέθηκε ότι θα το διερευνήσει, αυτά που άκουσε από τον κ. Χριστόφια.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο ίδιος έχει φροντίσει να ετοιμάσει όλα τα αρχεία των εκάστοτε Προέδρων της Δημοκρατίας από τον καιρό το Αρχιεπισκόπου Μακαρείου. “Είναι όλα έτοιμα για να τα παραλάβεις”, είπε στον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστόφιας μεταφέροντας τις ευχές του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου υπέδειξε στο Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι “όλα αυτά τα χρόνια που ήταν οικοδεσπότης στο Προεδρικό δεν ενόχλησα κανένα άτομο από το προσωπικό θεωρώντας ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τη θέση τους. Δεν είχα ιδεολογικές αγκυλώσεις” είπε χαριτολογώντας ο κ.Χριστόφιας, απευθυνόμενος στον κ. Αναστασιάδη.