Οι τρομοκράτες των Βρυξελλών ήθελαν να φτιάξουν ραδιενεργό βόμβα

Το σχέδιο αυτό εικάζεται ότι άλλαξε μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ και την απαγόρευση εισόδου αρχικά σε 7 εργαζομένους του πυρηνικού εργοστασίου. Τα δύο αδέλφια ένιωσαν τον κλοιό να σφίγγει και…

Οι τρομοκράτες των Βρυξελλών πιθανότατα σχεδίαζαν την κατασκευή ραδιενεργούς βόμβας, αναφέρει η Daily Mail, δίνοντας νέες λεπτομέρειες για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί γύρω από το σχέδιο των τζιχαντιστών για χτύπημα σε πυρηνικό εργοστάσιο του Βελγίου.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι απαγορεύτηκε η είσοδος σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου σε 11 εργαζομένους, ύστερα από φόβους ότι παρείχαν πληροφόρηση εκ των έσω σε τρομοκράτες.

Τα αδέλφια, τζιχαντιστές, Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι είχαν βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Βελγίου, καιρό πριν οι ίδιοι ανατιναχτούν σκορπίζοντας το θάνατο σε αθώους πολίτες στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης.

00
Τώρα, εικάζεται, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι η κατασκοπευτική αυτή επιχείρηση των δύο αδελφών εντασσόταν στο πλαίσιο προετοιμασίας ενός σχεδίου απαγωγής του επικεφαλής του βελγικού πυρηνικού προγράμματος, προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση σε μια από τις δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Το σχέδιο αυτό εικάζεται ότι άλλαξε μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ και την απαγόρευση εισόδου αρχικά σε 7 εργαζομένους του πυρηνικού εργοστασίου. Τα δύο αδέλφια ένιωσαν τον κλοιό να σφίγγει και ίσως για αυτό αποφάσισαν ένα πιο εύκολο χτύπημα σε στόχους που δεν ήταν τόσο καλά φυλασσόμενοι, όπως το αεροδρόμιο και το μετρό του Βελγίου.

Αν η τρομοκράτες είχαν υλοποιήσει το αρχικό τρομακτικό τους σχέδιο, τότε θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια καταστροφή άνευ προηγουμένου. Το εργοστάσιο Tihange, βρίσκεται 40 μίλια νοτιοανατολικά των Βρυξελλών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε απόσταση 50 μιλίων από τα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Τα δύο αδέλφια, προσθέτει η Daily Mail, ενδεχομένως να σχεδίαζαν να κλέψουν πυρηνικό υλικό για να φτιάξουν μια ακόμη πιο ισχυρή βόμβα.